2020.02.15-én elindította a „Babahordozás helyesen!” című lakossági szemléletformáló projektjét a Lógjunk Anyuval Egyesület. A várhatóan 2021.02.14-én záruló, európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével a lakosság egészségtudatosságának erősítése valósul meg, egy eddig még nem használt eszközzel, a hordozással.

 

A Lógjunk Anyuval Egyesület „Lakossági szemléletformálás, tudatosítás” című pályázati felhívásra benyújtott projektjének célja a lakosság egészségtudatosságának erősítése egy eddig még nem használt eszközzel, a hordozással. A babahordozás egyre elterjedtebb a keleti régióban, azonban még sokan nincsenek tisztában a helyes hordozással. Mivel gyermekeink és a hordozó személy egészsége múlhat rajta, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt célja, hogy a térségben elérhetővé tegyük a szakmai segítségnyújtás lehetőségét az egészségügyi intézményrendszer segítségével, és lehetőséget biztosítsunk a helyes hordozás megismertetésével a kisgyermekes családok és a fiatalok, ideértve a jövő egészségügyi szakembereinek körében.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01058 azonosítószámú pályázati fejlesztés eredményeként 6 fő hordozási tanácsadót képzünk, ami a térségben „hiányszakma” és ezt követően a jövő generációival ismertetünk meg egy olyan módszert, 2.978.111 forint, 100% intenzitású európai uniós támogatás segítségével, ami nem csupán a kisgyermekes családok mindennapi életében egy segédeszköz lehet, hanem a gyermekek optimális fejlődését segíti elő. Mindemellett szórakozási, testmozgási lehetőséget nyújthat és egy új közösségbe való bekapcsolódást is eredményezhet.

Egyesületünk megalakulásától az a célunk, megismertessük a hordozás testi és lelki egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01058 azonosítószámú, „Babahordozás helyesen!” című projekt során 2020. februárjában 6 fő vett részt hordozási tanácsadó képzésen a Clauwi Magyarország oktatóinak közreműködésével.

2020. őszétől pedig kezdetét vette a lakossági szemléletformáló programsorozatunk, melyről a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk.